Cu ocazia încheierii olimpiadelor internaționale și a întoarcerii loturilor olimpice de matematică și fizică în țară, premiate din nou în cadrul acestor concursuri, Fundația Spandugino, sprijinită de compania EIT – Forum Auto (Importator Volvo în România), împreună cu Medicover a organizat o conferință de presă pentru reliefarea reușitei acestor tineri. Evenimentul s-a dorit a da ocazia câștigătorilor care au făcut cinste țării peste hotare, să povestească presei despre reușita lor și despre cât de greu se face performanță.

În 2007, Olimpiada Internațională de Matematică a avut loc la Hanoi în Vietnam, iar cea de Fizică la Isfahan în Republica Islamica Iran.

Echipa de olimpici internaționali la Fizică a obținut: două medalii de argint, două de bronz și o mențiune:

 • Cristina Georgeta Popa – Colegiul Național „Constantin Carabella” din Târgoviște – argint
 • Georgel Bogdan Alexandru – Liceul Militar „Constantin Brâncoveanu” din Ploiești – argint
 • Alexandru Bogdan Georgescu – Colegiul „Mihai Viteazu” din București – bronz
 • Victor Popescu Stroie – Colegiul „Tudor Vianu” din București – bronz
 • Edvin Memet – Liceul Internațional de Informatică din Constanța – mențiune.

Echipa de olimpici internaționali la Matematică a obținut: o medalie de aur, patru de argint și una de bronz:

 • Livia Ilie – Liceul Internațional de Informatică din București – aur
 • Lucian Turea – Colegiul „Tudor Vianu” din București – argint
 • Mădălina Persu – Liceul International de Informatica din București – argint
 • Mihail Dumitrescu – Liceul International de Informatica din București – argint
 • Dragoș Ciprian Ionescu – Colegiul Mihai Viteazul București – argint
 • Adrian Zahariuc – Colegiul Ferdinand din Bacău – bronz

Programul “Parteneriat pentru excelență” dedicat olimpicilor la matematică și fizică a fost unul dintre programele de început din cadrul componentei de CSR a companiei EIT-Forum Auto care prin Fundația Spandugino a fost alături în decursul multor ani de cele două loturi.

Programul a susținut performanțele de excepție ale tinerilor din România, încurajează competiția și creativitatea, promovează desăvârșirea profesională. Rezultatele elevilor la concursurile internaționale au dobândit în timp recunoaștere mondială, constituindu-se în puncte de reper ale învaățământului românesc.

Programul a presupus susținerea celor două loturi de olimpici în toată perioada de pregătire pentru etapele dinaintea Olimpiadei Internaționale precum și pentru participarea la Olimpiada Internațională, și răsplătirea lor pentru rezultatele obținute.

În fiecare an, Fundația Spandugino a oferit câte 6 burse în valoare de câte 1000 USD, de instalare la Universitățile din țară sau din străinătate la care au fost admiși primii trei medaliați pentru fiecare disciplină la Olimpiada Internațională.