În anul 2007, Fundația Spandugino a susținut cea de-a șasea ediție a competiției „Studentul Anului”, organizat la nivel național de cătreAsociația Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP). Categoriile de concurs au fost Arhitectură, Medicină, Economie, IT și Jurnalism. La fiecare categorie din cadrul concursului a fost acordat câte un premiu de 1000 de euro și câte două premii de excelență a câte 500 de euro fiecare.

În cadrul concursului, Fundația Spandugino a susținut categoria Jurnalism. Studenții facultăților de jurnalism, comunicare sau relații publice care au participat la competiție au avut de redactat un articol pe tema „Studiile în străinătate: de ce-aș pleca, de ce (nu) m-aș întoarce…” și un editorial al cărui subiect a fost „Cum aș vrea să arate România peste 30 de ani”.

Juriul a fost format din personalități reprezentative precum Varujan Vosganian (Ministrul Economiei și Finanțelor), Mircea Vasilescu(redactor-șef Dilema Veche) și Mihai Seceleanu (Managing Partner Internet Corp, care deține site-urile Wall Street și 9AM).

Titlul de „Studentul anului” la categoria Jurnalism a fost acordat lui Cătălin Bucevschi, student în anul III în cadrul Departamentului de Jurnalism și Științe ale Comunicării de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași.

Festivitatea de premiere a avut loc vineri, 14 decembrie 2007, la Hotel Marriot din București.