Discurs Doamna Lavinia Spandonide, Președinte al Fundației Spandugino

Fundația Spandugino în parteneriat cu Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, a organizat sâmbătă, 16 martie 2013, orele 18.00, în Aula Palatului Cantacuzino din București, a V-a ediție a seriei Întâlnirile din biblioteca ta. Programul evenimentului a cuprins recitalul Chopin al pianistei Elizabeth Sombart din Elveția, precedat de alocutiunile academicianului Solomon Marcus si filosofului, scriitorului si teologului Éric de Rus.

În cadrul întâlnirii au vorbit doamna Lavinia Spandonide, academicianul Solomon Marcus („Transcendența, ca paradigmă universală”), Éric de Rus („Poezia ca verb muzical”), Elizabeth Sombart (Pedagogia Resonnance, fenomenologie a sunetului și a gestului).

Recitalul care a încheiat întâlnirea a fost un dialog între muzica Nocturnelor lui Fr. Chopin în interpretarea pianistei Elizabeth Sombart și poemele scriitorului Éric de Rus inspirate de această muzică, în lectura autorului, traducere C.D. Zeletin.

Cuvântul din miez

Descoperire uimitoare

A Misterului fremătător

La hotarele Grăirii.

Ascultare pură

A răzbit

Până la Cuvântul din miez.

Pulsaţia Prezenţei

Vibraţia originară a vieţii

Zăvorâtă în centrul neatins.

În miezul tăcerii –

Cântul –