Moment din cadrul Masterclass-ului de Fenomenologie Muzicală

Fundația Spandugino a invitat-o în România pe doamna Elizabeth Sombart, pianistă, Președinte al Fundației Resonnance, în perioada 18 – 22 noiembrie 2012.

Cu această ocazie, s-a ocupat de organizarea mai multor evenimente în București și în alte orașe din țară.

Ziua de 19 noiembrie a debutat la Facultatea de Muzică din Brașov, cu un Masterclass de Fenomenologie Muzicală, sub directa îndrumare a pianistei Elizabeth Sombart. Studenții s-au putut bucura de informațiile privind fenomenologia muzicală, prin prezența în mijlocul lor a unuia dintre cei mai importanți discipoli ai marelui dirijor Sergiu Celibidache.

Unul din scopurile Fundației Resonnance, condusă de Elizabeth Sombart, fiind acela de a aduce muzica clasică acolo unde nu ajunge, programul zilei s-a încheiat cu o vizită la Centrul de Îngrijiri Paliative, Hospice Casa Speranței, unde a susținut un scurt recital.

Moment din cadrul vizitei la Hospice Casa Speranței

Tot la Facultatea de Muzică, din cadrul Universității Transilvania din Brașov, a avut loc, marți, 20 noiembrie, Conferința Internațională„Știința muzicii – excelență în interpretare”.

Fundația Spandugino s-a implicat în procesul de apariție și în evenimentul de lansare al volumului Muzica în inima fascinației, autor Elizabeth Sombart, volum apărut la Editura Spandugino. Volumul a fost lansat, în prezența autoarei, la Librăria Șt. O. Iosif, din Brașov, momentul fiind de o înaltă ținută culturală, lansarea încheindu-se cu o sesiune de autografe.

Recitalul Chopin, de la Cercul Militar, a încheiat șirul evenimentelor vizitei pianistei Elizabeth Sombart, la Brașov.