Vizita în România a lui Éric de Rus s-a încheiat joi, 3 martie 2016, la Palatul Cantacuzino, unde, alături de pianista Elizabeth Sombart, al doilea invitat în această perioadă al Fundației Spandugino, s-a desfășurat a șaptea ediție a Întâlnirilor din biblioteca ta, eveniment organizat de Fundația Spandugino, în parteneriat cu Editura Spandugino, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din Romania și Fundația Resonnance.

Doamna Lavinia Spandonide, Președinte Fundația Spandugino, de ani de zile promovează un model cultural al calității și al responsabilității, având în vedere principiul „Educație și Cultură pentru un viitor mai bun”. Este omul fără de care multe evenimente și ”Întâlniri” nu ar fi avut loc. Doamna Spandonide susține atât Editura Spadugino cât și Fundația Resonnance publicând cărți ale pianistei Elizabeth Sombart (Muzica în inima fascinației și Ca sunetele să devină muzică) și găzduind Școala de pian pentru tinerii supradotați.

Fundația Resonnance a fost creată acum 18 ani de către renumita pianistă Elizabeth Sombart, discipol timp de 10 ani al maestrului Sergiu Celibidache. Un om cu o viziune extraordinară care lasă posterității Pedagogia Resonnance bazată pe fenomenologia sunetului și a gestului, rodul a 30 de ani de experiență, de cercetare, de predare și de concerte. Doamna Sombart și-a pus mereu talentul în serviciul cauzelor umanitare, străduindu-se ca muzica clasică să fie accesibilă tuturor. Misiunea fundației este aceea de a duce muzica în locuri unde ea nu ajunge (în spitale, cămine de bătrâni, inchisori, în țări în război). Fundația este astăzi prezentă în 7 țări (Elveția, Franța, Spania, Italia, Belgia, Liban) și de 3 ani în Romania.

Eric de Rus s-a aflat pentru a doua oară la București. Poet, doctor în filosofie, profesor la Centrul Madeleine Danielou, teolog familiarizat cu tradiția carmelitană și specialist în Edith Stein consacrându-i două studii ample.