Fundația Spandugino, în parteneriat cu Universitatea de Arte George Enescu din Iași și cu Uniunea Compozitorilor din România (UCMR), a organizat, în perioada 18-19 martie 2013, vizita la Iași a pianistei Elizabeth Sombart din Elveția, elevă timp de peste zece ani a maestrului Sergiu Celibidache.

În cadrul acestei vizite, în data de 19 martie 2013, în Sala Studio de Muzică de Cameră, a Universității de Arte George Enescu, din Iași (UAGE), s-a desfășurat conferința cu titlul: “Pedagogia Resonnace. Fenomenologia sunetului și a gestului”, precedată de un curs de Masterclass pian, susținute de pianista Elizabeth Sombart.

Vizita s-a incheiat cu un Recital Chopin, în sala „Eduard Caudella” a Universității de Arte George Enescu.

Fondatoare și președintă a Fundației Résonnance de douăzeci și opt de ani, Elizabeth Sombart se consacră formării unui mare număr de profesori, unii dintre ei predând la Fundația Résonnance sau în filialele din Spania, Franța, Belgia, Italia, România și Liban, precum și formării pianiștilor în cadrul Masterclass-urilor organizate la Universitate sau la Conservator în Elveția și în străinătate (Paris, Lausanne, Roma, Barcelona, Louvain, Beirut și Kaslik).

Elizabeth Sombart susține concerte în toată lumea, în cele mai celebre săli, cum ar fi: Theatre of the Champs-Elysées (Paris), Carnegie Hall (New York), Wigmore Hall (London), Konzertgebouw în Amsterdam, Suntory Hall (Tokyo), Victoria Hall (Geneva), Palau Hall (Barcelona).

De asemenea, avându-l ca maestru pe Sergiu Celibidache și peste 30 de ani de experiență, Elizabeth Sombart s-a dedicat educației prin organizarea de Masterclasses privind fenomenologia muzicală, atât in Elveția, cât și peste hotare.

Apariții în presă: