George Emil Palade – 100 de ani de la naștere

/ / / George Emil Palade – 100 de ani de la naștere
  • Elizabeth Sombart pe scena Muzeului „George Enescu”
Program artistic din cadrul evenimentului

Grupul de Inițiativă al Proiectului Momentul Magellan al Medicinei, alcătuit din Fundația Spandugino și Alumnus Club pentru UNESCO, a organizat miercuri, 7 noiembrie 2012, în Amfiteatrul „George Emil Palade”, din cadrul Facultății de Medicină „Carol Davila”, București, un eveniment dedicat aniversării a 100 de ani de la nașterea lui George Emil Palade, laureat al Premiului Nobel pentru Medicină.

George Emil Palade a fost distins cu Premiul Nobel în anul 1974. El a dezvoltat tehnici moderne de studiere a structurilor celulare, a descoperit ribozomul, reticulul endoplasmatic şi a explicat mecanismul de secreţie a proteinei. George Emil Palade poate fi considerat părintele biologiei celulare moderne. El a fost numit, în anul 1974, „cel mai influent biolog celular”.

Această manifestare încearcă să descopere puntea de legătură dintre diferitele fațete ale culturii și să privească marea cultură universală drept o manifestare și o expresie unitară.

2016-12-02T16:34:38+00:007 noiembrie 2012|Categories: Momentul Magellan al Medicinei, Proiectul - "Momentul Magellan"|